02:25
День Збройних Сил України

Неоголошена війна

07.12.2018 р. у Чортківській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 було проведено патріотичне свято, приурочене до Дня Збройних Сил України та міжнародного Дня волонтера.

Святковий захід відкрив директор школи, кандидат історичних наук, вчитель історії Кульчицький Р.В. Він сказав: «Сьогодні ми зібралися у цьому залі з нагоди святкування Дня Збройних Сил України, який з 1993 року незалежна Україна відзначає 6-го грудня, та міжнародного Дня волонтера, який Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам світових держав відзначати 5-го грудня» . Руслан Володимирович від імені шкільного колективу привітав гостей свята – учасників АТО Ємельянова С.В., Моркваса Ю.Б., Гринишина І.С., волонтера Калакайла І.Я. й волонтерку Лякуш Т.С.

Він поздоровив гостей і разом з ними всіх захисників нашої Вітчизни – військових і волонтерів – з їхнім святом, подякував їм за мужність і любов до нашого народу, рідного краю, за те, що попри всі жахіття війни вони залишаються нескореними. Від імені учнівського, батьківського і вчительського колективу навчального закладу Руслан Володимирович вручив захисникам і волонтерам квіти і побажав мирного неба над головою, міцного здоров’я, а також віри у те, що в сучасній жорстокій реальності вони все винесуть, не впадуть, наберуться одвічної сили і мудрості й врятують Україну та її народ від напасті і розчистять те зло, яке так підло натрусили московські круки, бо з нами правда, з нами Бог.

На заході, у підготовці якого взяли участь заступник директора з виховної роботи Нестеренко Н.М., педагог-організатор Герасимів А.В., вчитель музики Слюбик О.П., звучали проникливі пісні, учні 6-8-х класів школи читали патріотичні поезії, уривки з літературних творів про неоголошену війну, про тисячі українців, які взяли в руки зброю й вирушили на Схід України, на Донбас, в зону АТО, щоб захистити завоювання Революції Гідності. Донька учасника АТО Нагірного А., учениця 5-го класу Соломія виконала танцювальну композицію «Повертайся живим».   

З теплими словами до всіх присутніх звернулись учасник АТО Ємельянов С.В. та волонтерка Лякуш Т.С., яка подякувала шкільному колективу за організацію і проведення благодійних акцій з метою підтримки збройних сил України, які вже стали у Чортківській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 традиційними. Зокрема в жовтні місяці пройшов благодійний ярмарок, на якому було зібрано і передано через волонтерку Лякуш  Тетяну Степанівну 6500 грн., які були використані на потреби військових в зоні проведення ООС. Виступаючі також  подякували всім членам дружньої шкільної сім’ї за підтримку, теплий прийом та подаровані їм хвилини радості, а також вручили директору навчального закладу Подяки від військового комісара Чортківського ОМВК полковника Підручного Л.Р. та від командира військової частини А0666 підполковника Марченка М.М.

Після звернення до присутніх духівника Чортківської дяківсько-катехитичної академії ім. Г. Хомишина о. Павла про війну на Сході та війну у наших душах і серцях, про необхідність гартування душі й тіла, було переглянуте відео про відкриття 14.10.18 р. на території Міністерства оборони України Зали пам’яті загиблих військових і прозвучала спільна молитва за померлими.

«Хай навколо тьма минеться,

Україна зодягнеться

Та у синьо-жовті строї,

Крила зранені загоїть.

Як загоїть, твердо стане,

В вись небесную погляне,

Та й злетить понад краями,

Вірмо  в це, бо ПРАВДА з нами!»

Переглядів: 386 | Додав: Sigurdar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: