21:47
"Учітеся , читайте..."

      «Народжений у час пробудження весни, маленький кріпацький син став велетнем у царстві Духу, символом нескореної України. Ім’я  його – Тарас Шевченко», - такими словами у Чортківській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів №2 розпочався Тиждень, присвячений 205 – річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

      Зорганізували та провели його вчителі української мови і літератури  Віцінська Н.В., Бужинська Г.А., Нестеренко Н.М. разом з учнями 5 – 10 - х класів навчального закладу.

      Великому Кобзареві були присвячені книжкові виставки, фотовиставка «Учітеся, читайте…», літературні читання та конкурси.

      Під час «поетичних перерв» вчитель української мови і літератури Віцінська Н.В., учні 6 – А класу Гула Станіслав, Кирилюк Вадим, 8 – Б класу Дутковський Вадим, Павліковська Любов, Воробель Катерина  читали поезії Шевченка – світоча рідного слова.

     У шкільній бібліотеці пройшло літературне дійство, на якому учні школи Николайчук А., Дзюбак А., Гула С., Нога Р. та інші декламували поезії Кобзаря англійською й українською мовами, озвучували деякі сторінки його життєпису.

     В актовій залі школи вчителем української мови і літератури Нестеренко Н.М. був проведений літературний турнір за тематикою тижня серед учнів 5 –х класів школи.

     Шевченкове слово виховало і продовжує виховувати нас, українців, котрі, як і сам поет, понад усе люблять рідну Україну. Поезії геніального українця Шевченка і сьогодні активно й залюбки виконує молодь. Ми маємо гідний приклад гордості та патріотизму.

 

Переглядів: 251 | Додав: Sigurdar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: