19:57
Тиждень писанки у Чорткові

Цими днями у місті Чорткові проходить Тиждень писанки. Чортківська міська рада організувала майстер – класи з писанкарства, які проводить відома чортківська поетеса, фотограф, журналіст і громадський діяч Ірина Брунда.

       15 квітня учні 5–Б, 7–А, 7–Б, 8–А, 8–Б, 9 класів Чортківської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №2 спільно з бібліотекарем  школи Герасимів А.В.  взяли участь у майстер – класі.

      На початку  заходу Ірина Брунда  ознайомила присутніх з давньою українською традицією розмальовувати писанки. Діти дізнались про те, що писанка не просто розфарбоване яйце, а — символ Воскресіння, життя, безсмертя, любові і краси, відродження, добра, щастя, радості.

        Розписування яєць дуже захопило усіх  учнів. Вони пильно слідували усім настановам організаторки, і в результаті кожен за допомогою писачка, воску та фарби зміг витворити свою унікальну писанку.

       Із піднесеними настроєм школярі понесли додому власноруч виготовлені писанки, які прикрашатимуть їхню оселю на велике свято Воскресіння Христове.

 

 

 

 

Переглядів: 248 | Додав: Sigurdar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: