15:17
Свято рідної мови

Українська мова вважається наймилозвучнішою у світі. Вона дивує й захоплює багатством словника, безмежністю форм, плинністю. Цією мовою були написані неперевершені твори Тараса Шевченка, Іван Франка, Лесі Українки, Михайла Коцюбинського.

Тож бережімо красу й чистоту рідної мови. Нехай наповнює вона наші душі багатством і красою духовності.

Особлива увага в Чортківській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 приділяється вивченню української мови. У звязку з тим, в рамках тижня «Української писемності і мови проводилися тематичні заходи, виховні години, на яких учні поглиблювали свої знання про мову, її розвиток, місце серед інших мов світу, а також знайомилися з шляхами підвищення культури мовлення, з мовними обов’язками громадян, з державними документами, що стосуються української мови.

Завершальним етапом у відзначенні Дня української писемності і мови було Свято рідної мови, яке підготували учні 7-их класів під керівництвом заступника директора з виховної роботи Нестеренко Н.М. та педагога-організатора Пандрак Ю.О. Захід проведений у формі усного журналу, гортаючи сторінки якого, учні дізналися про розвиток української мови, її місце серед інших словянських мов та багато іншої цікавої інформації.

Переглядів: 348 | Додав: Sigurdar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: