22:00
Шевченкове слово живе серед нас

Під час Шевченківських днів у Чортківській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 учителем української мови та літератури Нестеренко Н.М. було проведено літературний турнір між учнями 5-А та 5-Б класів. Основною метою заходу було захопити учнів життєвим та творчим шляхом великого сина України, показати велич та силу Шевченкового генія.

Для проведення літературного турніру учні були розділені на дві команди. Під час змагань діти продемонстрували свої знання щодо життєвого шляху поета, оповідання С.Васильченка «У бур’янах» про дитинство малого Тараса. Також п’ятикласники читали напам’ять улюблені твори поета. У деяких учнів був власний «Кобзар», з якого вони зачитували цікаві їм твори. Між завданнями діти мали змогу переглянути відеосюжети про читання поеми «Кавказ» Т.Г.Шевченка С.Нігояном, героєм Небесної Сотні; виконання пісень на слова Кобзаря хором ім. Г.Верьовки та сучасних виконавців.

Під кінець заходу учитель продемонструвала п’ятикласникам презентацію «Шевченко-художник» і запропонувала намалювати автопортрет із зав’язаними очима. Це завдання видалося учням найбільш захопливим. Турнір завершився у нічию. П’ятикласники покидали літературний турнір радісними, задоволеними та з бажанням продовжувати брати участь у подібних заходах.

Переглядів: 263 | Додав: Sigurdar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: