07:48
"Подорож у країну Граматики"

    26.02. 2019 р. У Чортківській ЗОШ І –ІІІ ступенів №2 вчителем Сименчук Тетяною Збігневною був проведений відкритий урок з української мови в 3 – Б класі на тему: «Загальне поняття про прикметник. Значення прикметника у мовленні».

На уроці були присутні:

Комар Г.В.- методист ММК., Кульчицький Р.В.- директор Чортківської  ЗОШ І –ІІІ ступенів №2, Лехман Г.М. – заступник з навчальної роботи, вчителі початкових класів навчального закладу.

  Урок пройшов із використанням інноваційних методів і прийомів та направлений на виховання бережливого ставлення до природи, любові, поваги до рідної мови.

   Учні, працюючи в парах, складали слова (за допомогою Лего), створюючи образ «веселки». Виконували різні завдання метою яких було спостереження над роллю прикметника у звязному мовленні учнів. Протягом уроку діти аналізували віршів поетів:  Л. Лужецької «Прикметник», В. Каменчука «Мова» та розігрували ігри : «Підбери комплімент до кожної пори року», «Опиши фрукт чи овоч за ознаками», виступали в ролі редакторів, допомагаючи Незнайкові створювати казку «Пробудження клена навесні».

   Дітям було весело і цікаво, бо всі завдання вони отримували від Королеви Граматики та її помічників: Прикметника й Іменника, які наприкінці уроку нагородили учнів медалями «Знавець української мови».

Урок пройшов плідно. Школярі працювали в парах, вчились формувати власні думки, робити висновки, знаходити відповіді на запитання, ділитися досвідом та інформацією, отриманою на уроці.

Переглядів: 291 | Додав: Sigurdar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: