15:02
«Обніміться, брати мої…»

З 05 по 10 березня 2018 р. у Чортківській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 пройшов Шевченківський тиждень, під час якого, звертаючись до учнівського та педагогічного колективу навчального закладу, директор школи Кульчицький Руслан Володимирович сказав, що проведення Шевченківських днів уже стало традицією в нашому навчальному закладі. Цьогоріч вони проходять під гаслом «Усіх нас об’єднав Шевченко».

«Своїм походженням, становищем та популярністю Шевченко – виняткове явище в українській і у світовій літературі, - продовжив Руслан Володимирович. – Із 47 років життя поет пробув 24 роки у кріпацтві, 10 на засланні, а решту – під наглядом жандармів. Трагічно важким був шлях до творчих висот нашого великого лірика, творця епічних поем, видатного драматурга і різнобічно обдарованого митця. Шевченка вважають основоположником нової української літературної мови. Творчість поета була одним із головних чинників формування національно-політичної свідомості народних мас України. А вплив Шевченка на різні сторони духовно-національного життя нації відчуваються до сьогодні. У наш час, коли найкращі сини і дочки українського народу ведуть боротьбу й з російським агресором на Сході України, і борються з корупцією, популізмом і несправедливістю всередині нашої країни, Шевченко для кожного з нас є символом незламності, нескореності духу народного. Пам’ятаймо слова великого Кобзаря: «Борітеся-поборете! Вам Бог помагає!..». І нехай дух волелюбного Тараса, його гостре правдиве Слово об’єднують усіх українців у боротьбі за розбудову вільної, самостійної і по-справжньому європейської держави.

У школі пройшли шевченківські читання, був організований і проведений конкурс творчих робіт, присвячені 204-ій річниці з Дня народження великого Кобзаря (вч. укр.. мови і л-ри Віцінська Н.В.).

Учні 5-А, 7-их та 9-го класів – учасники літературної студії (кер. Віцінська Н.В) організували виставку малюнків та фото «Думи мої, думи мої…»

У 3-Б класі школи (кл. керівник Починок М.К.) пройшов інтерактивний урок «Шевченко жити буде, поки живуть люди», на якому діти ознайомились з життям і творчістю поета, з красою і неповторністю його Слова, а також значенням його творчості для українського народу. Урок пройшов в атмосфері невимушеності і партнерства вчителя й учнів. Учителем української мови і літератури Бужинською Г.А. був проведений усний журнал за темою Тижня, протягом якого діти читали поезії, співали, виконували театралізовані композиції. В організації і проведенні усіх заходів брали активну участь заступник директора школи з НВР Нестеренко Н.М., педагог-організатор Пандрак Ю.О., вчителі образотворчого м-ва Криницький В.М. та музики й худ. культури Слюбик О.П., батьки та учні школи. І в усіх була одна мета й одне бажання – об’єднати українців у щоденній праці й боротьбі за європейське майбутнє наших дітей.

Переглядів: 526 | Додав: Sigurdar | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: