13:23
«Ніколи Україні не забути, цих юних душ нескорений політ»

О, Боже наш добрий

З високого неба!

Молитву сьогодні заносим до Тебе.

За тих, що боролись

При станції Крути

За нашу Державу із ворогом лютим,

Що в битві цій впали

В цю зиму криваву…

Прийми їх до Себе!

Прийми в Свою славу!

А нам від цих Триста

О, Боже, благаєм!

Любові дай вчитись

До рідного Краю!

 

До Дня памяті героїв Крут та з нагоди відзначення 100-річчя бою під Крутами учні 9 кл. Чортківської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 разом із вчителем історії Польовою Н. В. та бібліотекарем школи Пендзій С. Б. відвідали читальну залу Чортківської центральної районної бібліотеки, працівниками якої та викладачем, істориком, літератором Ярославом Дзісяком проведено годину історичної пам’яті . Учні послухали цікаву та змістовну лекцію організаторів заходу про трагічні події далекого 1918 року, етапи формування незалежності України. Опираючись на історичні віхи, крізь призму патріотизму вони заочно провели дев'ятикласників дорогами історичної пам’яті - героїчної і нетлінної, що із плином уже стількох років залишається жити у наших серцях і сьогодні, адже історія має властивість повторюватися, на жаль, гіркими уроками минулого.

Паралельно з тим, до уваги учнів у бібліотеці було представлено книжкові виставки «Нема любові понад ту, що окропила кров’ю Крути» та «Через Крути у майбуття», де вони ознайомилися із добіркою матеріалів про героїку юних патріотів України.

Крім того, учні з разом із іншими учасниками години історичної пам’яті прослухали пісні, зокрема «Сповідь розстріляних душ» і «Герої не вмирають», а також хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих героїв у бою під Крутами 1918 року.

 

Переглядів: 322 | Додав: Sigurdar | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: