15:23
На хвилину голови схиліть…

У п’ятницю, 8 грудня 2017 року, в Чортківській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 відбувся святковий концерт присвячений Дню Збройних Сил України й Дню волонтера.

На урочистому заході були присутні учні, батьки, вчителі школи, воїни-учасники АТО Куций Р.М., Лесів В.І., Чухровський Р.Б. – батьки дітей, які навчаються у Чортківській ЗОШ І-ІІІ ст. №2, а також випускник школи Ємельянов С.В., волонтер, голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Чортківського району Калакайло І.Я. та отець Роман, сотрудники Катедрального собору Верховних апостолів Петра і Павла.

Зібрання відкрив директор навчального закладу, кандидат історичних наук Кульчицький Руслан Володимирович. Звертаючись до присутніх, він сказав:

«Майже 4 роки тому російський агресор розпочав збройний конфлікт на Сході нашої держави. І першими на захист рідної землі, своїх домівок і свого народу стали наші мужні захисники – воїни ЗСУ, добровольці, волонтери, медики, духовні отці. Саме вони, не роздумуючи, не злякавшись, не сховавшись за спини інших, як Біблійний Давид проти Голіафа, вийшли на бій з окупантом. Відчувши на собі і розуміючи, що війна – не романтика, а бруд, кров і смерть, наші батьки, сини, брати і сестри героїчно боронили і продовжують щодня боронити від ворога землю своїх дідів-прадідів. Вони мерзнуть в окопах, горять у вогні, але, ніби атланти, «тримають тягар на кам’яних плечах», бо знають, що все найкраще має ціну великих страждань. За це вам честь, хвала і наша велика подяка. На честь пошани до Вас, дорогі гості, і до всіх захисників України прийміть від нас у подарунок квіти і слова вдячності».

На святі лунали пісні, звучали поезії, виконувалися танцювальні композиції.

До слова запрошувалися воїни-учасники АТО, випускник Чортківської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Ємельянов С.В., батько наших учнів Лесів В.І. Вони подякували педагогічному й учнівському колективу школи за гостинний прийом, теплі вітання, слова подяки, за подарунки, тепло і любов дитячих сердець.

Усі присутні разом з отцем Романом, який також привітав присутніх чоловіків з Днем захисника Вітчизни, та іншими сотрудниками Катедрального собору Верховних апостолів Петра і Павла схилили голови перед світлою пам’яттю наших земляків, які віддали своє життя за свободу України, і всіх тих, хто загинув, увійшовши в безсмертя і чиї імена Золотими буквами вписані у Книзі вічної Слави.

Прозвучала спільна молитва. Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять загиблих героїв.

Земний уклін Світлому Воїнству,

Земний уклін Чоловічому Достоїнству,

Земний уклін Сміливості і Мужності,

Вашій Гідності і Рішучості

Наш доземний людський уклін!

Переглядів: 357 | Додав: Sigurdar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: