20:22
Мандруємо історичними місцями України

20 травня 2018р. учні Чортківської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 під керівництвом заступника директора школи з ВР Нестеренко Н.М., класних керівників Кінах С.В., Горячко М.В., Баранової М.С., Польової Н.В., Слонь Г.Й., вчителя математики Захарчук Л.М. здійснили екскурсійну поїздку до Кам’янця-Подільського та Хотинської фортеці.

Фантастичне місто Кам’янець-Подільський вразило екскурсантів своєю красою, якої надає йому мальовничий каньйон річки Смотрич та велика кількість архітектурних пам’яток, які в більшості знаходяться в Старому місті.

Неперевершеними були враження від перебування у старій фортеці (ХІІІ-ХVІІІ ст.). Усі, наче на машині часу, поринули у минуле України: ворота, башти, колодязь, ув’язнений Кармалюк, стріли, арбалети…Цікаво було ступати по тих місцях, де творилася історія.

Також діти відвідали катедральний костел Петра і Павла (XVI ст.), який був по-особливому прикрашений, бо цього дня католики святкували Трійцю, у костелі проходило перше причастя. Чудовою була прогулянка вулицями Старого міста, особливо сквером «Лебедине озеро», де можна було насолодитися красою, що гармонійно створена природою і людиною.

За 25 км від Камянця-Подільського знаходиться Хотинська фортеця (ХІІІ-ХVІІІ ст.), яка є однією з найвизначніших пам’яток архітектури і військово-фортифікаційного мистецтва. Вчителі й учні школи не змогли оминути цієї «величі людського духу», тому вирушили саме туди.

Хотинська фортеця відразу вразила високими 40-метровими стінами. Земляні вали з бастіонами і глибокі рови викликали великий інтерес від величної фортеці над Дністром. Події військової історії фортеці, переповідані екскурсоводом, підкреслювали її потужність.

Екскурсійна поїздка пройшла чудово. Не перелічити захоплень дітей. По дорозі до рідного Чорткова ми ділилися враженнями, співали пісень і…складали плани на наступну поїздку!

Переглядів: 583 | Додав: Sigurdar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: