20:57
«Люди, я йду до Вас!»

    Леся Українка... Життя її — це сонячний промінь, що благовістом нового дня пробивається з темряви, і кличе, і вабить до світла. Іншої такої жінки-письменниці й борця немає в світі. «До тебе, Україно, струна моя перша озветься...» — так називається присвячена нашій Лесі літератур­но-музична композиція, яку підготували і провели учні 8-10 класів 25 лютого 2015 року.

    На якийсь час глядачі потрапили в епоху кінця XІX - поч. XX ст. Перед нами промайнуло життя Лариси Петрівни Косач. Спочатку ми побачили маленьку Лесю, яка захопилася легендами села Колодяжне про лісових мешканців. Згодом перед нами постала дівчина з трепетним і водночас відважним серцем. Перше і трагічне кохання. Зустріч  з подругою Ольгою Кобилянською... Чудова інсценізація уривка з «Лісової пісні». Мавка і Лукаш... На завершення – монолог вже втомленої, але щасливої Лесі Українки.

    Молоді актори настільки перейнялися духовним світом поетеси, що гра їх нічим не відрізнялася від професійної. Майстерне виконання хороводів, пісень вихованцями вокального гуртка (керівник Слюбик О.П.) додавало виступу щемливих ноток.

    Сподіваємося, що школярам, які ще не були знайомі з драматургією Лесі Українки, тепер буде набагато цікавіше взяти до рук книги і поринути в світ палко закоханої в рідний край вірної доньки свого народу.

 

 

Переглядів: 398 | Додав: Sigurdar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: