15:04
Історико-краєзнавча стежка

З метою вивчення історії рідного краю, розвитку у школярів науково-дослідницьких навичок директором Чортківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, кандидатом історичних наук, вчителем історії Русланом Володимировичем Кульчицьким 16 квітня 2018 р. була організована і проведена історико-краєзнавча стежка з учнями 6-их класів вищезазначеного навчального закладу.

Діти пройшли історичним центром міста, зупинились біля Домініканського костелу, заснованого у 1610 році монахами-домініканцями. Руслан Володимирович звернув увагу дітей на те, що у храмі знаходиться копія відомої ікони Чортківської Богоматері.

Потім учнів-шестикласники пройшли Ринковою площею, де зберіглися торгові ряди ХІХ ст. у вигляді колонади. Організатор і керівник пішохідної історичної стежки Кульчицький Р.В. звернув увагу дітей на будівлю ратуші з годинником, механізми якого виконані відомими майстрами із Швейцарії. Пройшовши старою частиною міста, де серед золотих куполів виблискує церква Святої Покрови, школярі опинилися біля стін Чортківського замку, збудованого наприкінці ХІV-XV ст. У 1522 році замок було перебудовано на пам’ятний.

Директор школи, кандидат історичних наук Кульчицький Р.В. звернув увагу дітей на п’ятикутну форму замку з чотирма оборонними вежами та розгалуженою павутинною підземних лабіринтів, які пролягають до річки Серет.

Історико-краєзнавча стежка одним із екскурсійних маршрутів міста Чорткова виявилась для дітей не лише пізнавальною, а й надзвичайно цікавою. І, безперечно, не останньою!

Переглядів: 419 | Додав: Sigurdar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: