21:31
Екскурсія на гідрометеостанцію

З давніх – давен люди розуміли свою залежність від погоди, тому вони уважно спостерігали за природою, щоб уміти передбачати зміни, які в ній відбувалися.

01 березня 2019 року учні 6 – А класу Чортківської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 2 разом із вчителем географії Фаріон О.М. побували на місцевій гідрометостанції, яка розташована в районі ремзаводу. Вивчаючи програмовий матеріал з теми «Атмосфера», учні на практиці побачили, як працівники метеостанції проводять спостереження за погодою.

Діти з допомогою інженера – синоптика з великим задоволенням знімали показники температури повітря, температури грунту на різній глибині (від 20 см. аж до 2 м.), визначали напрям на силу вітру ( в п’ятницю він був 12 м/сек.), візуально визначали форми хмар.

Працівник метеостанції Марущак В.І. ознайомила з різними метерологічними приладами, зокрема: з опадоміром, снігомірною рейкою, гігрометром, барометром та іншими.

Набуті на уроках географії теоретичні знання учні вчилися застосовувати на практиці.

Школярі відвідали робочі місця інженерів - синоптиків, які ознайомили учнів, як дані спостереження обробляють на спеціальній апаратурі.

Задоволені екскурсією та набутими практичними навичками, учні ділилися враженнями між собою, зі своїми друзями й батьками.


Переглядів: 245 | Додав: Sigurdar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: