19:12
Екскурсія до церкви Св. Покрови

У середу, 11 жовтня 2017 року директором Чортківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, вчителем історії, кандидатом історичних наук Кульчицьким Р.В. спільно з директором Чортківського краєзнавчого музею Іванців О.З. для учнів 9-го та 10-го класів була проведена екскурсія до церкви Св. Покрови, що у м. Чорткові. Екскурсія була приурочена до 75-й річниці УПА.

Діти зустрілися з о. Андрієм Левковичем, який розказав про одне з величних християнських свят – Св. Покрови Пресвятої Богородиці, на честь якого названа церква. Учні молилися за здоровя захисників нашої Вітчизни, мужніх вояків УПА та просили заступництва за них у Божої Матері.

« Головним мотивом, який спричинився до встановлення свята, було видіння св. Андрія Юродивого у м. Царгороді, столиці Візантії, яке облягли араби. Матір Божа увійшла до храму, де люди молились за охорону міста, здійняла зі своєї голови хустку – омофор і простерла її над народом у церкві. І вороги відступили…

З того часу Матір Божа вважається опікуном і захисницею українського козацтва та вояків УПА»,- сказав, підводячи підсумки екскурсії, кандидат історичних наук, вчитель історії, директор школи Кульчицький Р.В.

Переглядів: 321 | Додав: Sigurdar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: