21:23
Екскурсія

26 квітня виповнюється 33 роки від дня, коли сталася найбільша техногенна катастрофа XX століття у світовій історії: вибухнув IV реактор Чорнобильської АЕС. Наслідки були вражаючими. Відбулися викиди в атмосферу значної кількості радіоактивності, забруднення повітря, ґрунтів, вод. У співробітників та рятувальників розвинулася променева хвороба, яка забрала життя 28 людей у перші ж місяці. Людей евакуювали із 30-кілометрової зони.

Так склалося, що через погодні умови (вітер, дощ) територія Чорткова була уражена великою кількістю радіації.

Для того, щоб розібратися у наслідках Чорнобильської трагедії, методах захисту від отриманої радіації 17 квітня 2019 р заступником директора з ВР Нестеренко Н.М. учителем основ здоров’я Коротченко Т. В., завідувачем бібліотеки Герасимів А.В разом з учнями 8 -9-их класів Чортківської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 та завідувачем Чортківської бібліотеки для дітей №1 Шереметою І.І. у Чортківській бібліотеці для дітей №1 було організовано зустріч з головою ГО «Зелений світ» Степаненком О.М.

Олександр Михайлович розказав присутнім, для чого людям потрібна ядерна енергія. Також зосередив увагу на тому, якими, радіоактивними хімічними речовинами було забруднено Чортків, скільки часу потрібно для їх повного розщеплення.

Учні із задоволенням спілкувалися з Олександром Михайловичем, ставили йому питання, отримували відповіді. Це спілкування виявилося цікавим і пізнавальним. Сподіваємося на подальші зустрічі.


Переглядів: 261 | Додав: Sigurdar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: