15:24
Добрий день, книжковий тиждень!»

Книга… Вона міцно та надійно увійшла до нашого життя, стала світочем знань, скарбницею народного досвіду, вірним порадником. Без неї неможливо уявити життя сучасної людини. Тому, з метою посилення ролі книги як навчального та виховного засобу, з 02 по 06 квітня в Чортківській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 пройшов Тиждень дитячої та юнацької книги, який підготувала і провела бібліотекар школи Пендзій С. Б. Упродовж тижня підготовлено книжкову виставку «Добрий день, книжковий тиждень!», виставку до дня народження відомого датського письменника-казкаря Ганса Крістіана Андерсена та Міжнародного дня дитячої книги, який щорічно відзначають 2 квітня, підкреслюючи тим самим значну роль дитячої книги у формуванні духовності та інтелектуальності нових поколінь.

Також членами учнівського самоврядування проведено ІІ етап акції «Подаруй бібліотеці книгу» серед учнів та учителів школи із метою поновлення книжкового фонду бібліотеки, акцію «Подаруй книзі нове життя», мета якої – розповсюдити серед учнів 1-11 класів памятки «Як продовжити життя книжки» і поділитися рецептами лікування книг. Для учнів 3-А класу продемонстровано презентацію «Про те, як створювались книги». Було цікаво та пізнавально!

Крім того, бібліотекар школи провела екскурсію під назвою «Мандрівка книжковою країною» до шкільної бібліотеки для учнів 1-их класів із метою залучення найменших у ряди активних читачів шкільної бібліотеки. Також організувала для учнів 5-Б класу екскурсію до міської бібліотеки для дітей №1, де бібліотекарі ознайомили їх із фондом бібліотеки, провели вікторину на знання казок Г. К. Андерсена та переглянули мультфільм «Рапунцель» за мотивами казки письменника.

До проведення книжкового тижня долучилися і класні керівники 1-11 класів, провівши інформаційно-просвітницькі години «Книга – джерело знань» та виховні години «Літературна подорож дитячими енциклопедіями «Знання та таємниці на книжкових полицях».


 


 

 

Переглядів: 476 | Додав: Sigurdar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: