06:30
Чорнобиль не має минулого часу…

27.04.2018р. у Чортківській ЗОШ I-III ст. №2 пройшов літературно-історичний захід «Чорнобиль не має минулого часу…», організований і проведений учителем української мови і літератури Віцінською Н.В., вчителем історії й правознавства Польовою Н.В. та учнями 7-их класів- учасниками шкільної літературно-історичної студії «Сучасники».

Захід відкрив директор навчального закладу, кандидат історичних наук, учитель історії Руслан Володимирович Кульчицький. Він сказав: «Більше тридцяти років минуло від дня однієї з найтрагічніших подій в історії всього людства, найтрагічнішої події нашої держави-аварії на Чорнобильській атомній станції. 26 квітня 1986 року весь світ побачив силу і безпощадність атома, який, вийшовши з-під контролю людини, здатний не лише знищити людей, а й спопелити весь світ. Історія після тієї чорної п’ятниці стала поділеною на 2 епохи: дочорнобильську і післячорнобильську. Та, звичайно, найбільшого лиха від цієї трагедії зазнала Україна. Променевий скальпель врізався в саме серце України, пройшовся по генетичному коду великого народу. Сьогодні не говоримо про гігантські матеріальні збитки, сьогодні говоримо про велику трагедію нації. Скількох людей уже поглинув ядерний монстр, скільки залишились інвалідами! І скільки століть, скільки поколінь розплачуватимуться з безжалісним атомом – невідомо. Тому наше завдання – зробити все, щоб лихо, подібне Чорнобилю, не повторилося. Врятований світ – це найкращий пам’ятник тим, хто загинув у Чорнобильському катаклізмі.

У залі звучали поезії та уривки з літературних творів у виконанні вчителя української мови і літератури Віцінської Н.В. та учнів – семикласників Слободян А., Боднаровського І., Воробель К., Вербіцького Т., Кренціка Т. Присутні переглянули відеофільм «По кому дзвонить колокол», прослухали спогади наших земляків – ліквідаторів Чорнобильської аварії, які зачитала вчитель історії та правознавства Польова Н.В.

У виконанні учениці 7-А класу Ніколайчук А. прозвучала «Молитва». Пробив метроном. Приспустили Державний прапор. Присутні запалили свічки й пом’янули тих, хто загинув у Чорнобильській катастрофі.

Переглядів: 442 | Додав: Sigurdar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: