21:49
10 грудня - Міжнародний день захисту прав людини

     З нагоди відзначення річниці проголошення Загальної декларації прав людини в школі з 5 по 9 грудня проходив Всеукраїнський тиждень права.

    Тиждень розпочався із загальношкільної лінійки та виставки літератури в шкільній бібліотеці  «Мої права – моє життя».  У вівторок пройшли інформаційно-просвітницькі години «Права і обов’язки дитини». Наступного дня була організована виставка малюнків «Право очима дітей» та проведена лекція на тему «Проблеми насилля в сім’ї  та жорстокості неповнолітніх» для учнів 9 класу.

  У п’ятницю для старшокласників була організована зустріч зі Степаненком О.М., головою правозахисної організації «Гельсінська ініціатива – XXI»,  членом Правління Української Гельсінської спілки з прав людини.   Захід був приурочений до 40-річчя створення «Української Громадської Групи сприяння виконанню Гельсінських угод». Учнями було переглянуто фільм про трагічну долю журналіста, правозахисника, члена Української Гельсінської групи Валерія Марченка «Хто Ви, містер Джекі?», після чого Олександр Михайлович продемонстрував ілюстровану презентація про історію Української Гельсінської групи «Перші громадяни майбутньої вільної держави».

    Завершився тиждень проведенням виховних годин за темами «Сила закону», «Демократичним шляхом у майбутнє», «Наслідки злочину для особи та суспільства».                 

 

Переглядів: 424 | Додав: Sigurdar | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: